Para unha correcta creación dos equipos de substitución, os pasos recomendados a seguir son os seguintes:
1. Constitución dun grupo de explotacións interesadas, que regulen o servicio de cara á sua posterior utilización. Sería moi recomendable que a explotación froito das actividades de substitución tivera unhas características mínimas para facilitar a execución das tarefas dos traballadores e conseguir un bo funcionamento en xeral.
2. Selección dos traballadores axeitados: Estes traballadores especialistas de substitución deberían estar capacitados e posuír unha actitude positiva de cara ó traballo e receptiva de cara a optimizar acciones de carácter formativo.
3. Definición e concreción das tarefas obxecto da substitución: as tarefas deben estar perfectamente definidas para evitar conflictos entre as partes interesadas, que son os gandeiros, agrupación e o traballador.
4. Creación do regulamento de funcionamento interno da agrupación: É necesario o establecemento dunhas normas que abarcan un amplo abano de cuestións (financiamento do servicio,faltas e sancións,organización do traballo, etc.) con motivo da estacionalidade no sector da leite que inflúe directamente coa demanda das explotacións e a oferta de traballadores.
Por tanto, concluímos que o correcto funcionamento dos servicios de substitución dependerá en gran medida da capacidade e formación do traballador, o grao de compromiso e formación do gandeiro e a correcta xestión do servicio por parte da agrupación.
Introducción a los Servicios de Substitución 02/07/2004
Consello Galego de Cooperativas -
Edificio Administrativo San Lázaro, Consellería de Traballoe Benestar - 2º andar
15781 Santiago de Compostela - Teléfono: 881 999 268 - Política de Privacidade - Financiado por Equal FSE