inicio


Castelán Galego
Inicio Contactar por correo elctrónico Anterior Siguiente Recomiéndenos

 Presentación
 Actualidade
 Normativa
 Centro de Documentación
 Información Cooperativa
 Teleformación Cooperativa
 Emprego Cooperativo
 Servizos


Buscador


Acceso Intranet
USUARIO  

CLAVE

Novo usuario | Olvidou a sua clave












AGACA e CTC presentan o Proxecto Innoalcoop sobre innovación na comercialización e procesado alimentario


 
 
Envíe a un Amigo


26/10/2015
O proxecto Innoalcoop, levado a cabo por AGACA e o Centro Tecnolóxico da Carne (CTC), busca innovar o procesado e alimentos chamados de V Gama Funcional (que se comercializan cociñados) e mellorar a súa comercialización. A Xornada de presentación será mañá, no CTC.

Elaboráronse cinco tipos de rolos de carne preparados xunto con alimentos de horta e ovos.

Coa participación da Consellería do Medio Rural, no proxecto participan cooperativas agroalimentarias galegas cárnicas e hortícolas.

Mañá preséntanse os resultados do proxecto Innoalcoop, que busca responder ás necesidades comúns mediante a colaboración entre os sectores agroalimentarios de Galicia para, servíndose da innovación tecnolóxica, atopar novos usos e solucións viables para o procesado e comercialización de alimentos de V Gama Funcional.

Innoalcoop traballa con produtos hortícolas e cárnicos achegados polas cooperativas Cogal, Horsal e Melisanto. En concreto, elaboráronse cinco tipos de rolos de carne: de tenreira, de porco, de polo, de coello e de poldro, preparados xunto con alimentos de horta e ovos, segundo as receitas de Flavio Morganti, que se poderán probar nunha cata incluída na Xornada.

Os pratos seguen formulacións nutricionais novidosas, que abranguen o abano nutricional base dunha dieta atlántica completa e equilibrada, e cociñáronse mediante condicións de procesamento específicas para a súa preservación nutricional e presentación estética.

O CTC avaliou as distintas fases do proceso, dende a materia prima ata a reacción do consumidor ante o produto rematado, de xeito que se puidesen determinar as mellores opcións de preparado para cada rolo, mantendo valores nutricionais equilibrados e modos de preparación rendibles.

O proxecto Innoalcoop forma parte das “Accións de cooperación para o desenvolvemento de novos produtos, procesos e tecnoloxías no ámbito agroalimentario, agrícola e forestal” desenvolvidas pola Consellería do Medio Rural durante o ano 2015.


Descargar documento.



  Máis Novas Relacionadas
 · Metal Unión, unha cooperativa de traballo que celebran o seu 20 aniversario
 · UGACOTA cubriu 297 prazas nos Plans de Formación Continua 2014-2015
 · Emprega a marca mundial que distingue ás cooperativas ".COOP ", usada por 1.450 cooperativas en 103 países
 · O Ministerio de Agricultura, Alimentación e Medio Ambiente expón ás Comunidades Autónomas as medidas de impulso ao cooperativismo agroalimentario no Programa de Desenvolvemento Rural
 · Comezan os traballos para a elaboración da Estratexia para o Impulso do Cooperativismo 2016-2020
  Biblioteca Relacionada
 
Mapa de www.cooperativasdegalicia.com

Información Xeral

Benvida ao portal

As cooperativas

Consello Galego de Cooperativas
Direccións de utilidade

Actualidade

Últimas novas

Normativa

Disposicións

Axudas e subvencións

Centro de documentación

Biblioteca

Monográficos especiais
Asesoría cooperativa
Salón de vídeos

Información Cooperativa

Mapa de cooperativas

Consultoría

Formación

Teleformación cooperativa

Proxectos Europeos

Nexus Rede
Proxecto DESQOOP

Emprego Cooperativo

Emprego Cooperativo

Servizos

Taboleiro de anuncios

Enlaces de interese
O Tempo
Repositorio

Webs do Consello

Exposición Itinerante
Ideas Cooperativas en Acción
Web Do Ano Cooperativo 2012
Día do Cooperativismo Galego 2010
Día do Cooperativismo Galego 2011
Día do Cooperativismo Galego 2012
Día do Cooperativismo Galego 2013
Día do Cooperativismo Galego 2014
Día do Cooperativismo Galego 2015
Recursos educativos
Plan Estratéxico
Intercooperar
Investigación e innovación
Cooperativizate
Observatorio Cooperativo


Consello Galego de Cooperativas
- Edificio Administrativo San Lázaro, Consellería de Traballoe Benestar - 2º andar
15781 Santiago de Compostela - Teléfono: 881 999 268 - Política de Privacidade - Financiado por Equal FSE